TROUW CEREMONIE

Mensen met elkaar verbinden is hetgeen ik het liefste doe en hoe kan dat nu beter dan mensen te trouwen? Bij mij gaat het een klein beetje anders in zijn werk dan bij een reguliere bruiloft. De oude mythes en legendes beweren namelijk dat man en vrouw geen recht hebben op elkaar, dat je eenieder niet als je bezit mag zien. Dit wordt bij een regulier huwelijk wel zo besloten. Maar hoe mooi is het als je je toekomstige partner als een zelfstandig individu ziet, een persoon die ook zijn of haar eigen zijn nog mag ontwikkelen? Dit is het uitgangspunt van de trouwceremonies die ik begeleid.

Deze trouwceremonie zit vol symbolische rituelen, jullie worden namelijk getrouwd door middel van een oud Keltisch gebruik: het handvasten. Dit houdt in dat de handen van man en vrouw met 6 linten aan elkaar worden verbonden. Ieder lint heeft een eigen kleur en elke kleur staat symbool voor ingrediënten uit het huwelijk. Tot slot worden de linten doorgeknipt, dit symboliseert het feit dat jullie niet elkaars bezit zijn.

Verder zal er ook met een mooi ritueel aandacht worden besteed aan overleden dierbaren die er op deze belangrijke dag niet bij kunnen zijn. Middels kaarsen en muziek wordt er een sfeer gecreerd waardoor de ceremonie veel intense momenten kent. Een trouwceremonie zoals deze zal niet snel vergeten worden.

Zijn jullie op zoek naar een andere manier van trouwen? Dan is dit een heel mooi alternatief. Of het wettelijk kan gelden, hangt af van de gemeente waarin je trouwt. Ook heb ik al diverse stellen mogen hertrouwen die al eerder wettelijk en regulier waren getrouwd. Dit hertrouwen geldt dan niet voor de wet, maar gaat wel vaak om de symboliek.

1 JAAR EN 1 DAG

Zo’n ceremonie is nog niet alles, want volgens de oude verhalen is het goed om er na ‘een proeftijd’ van precies 1 jaar en 1 dag nog een ceremonie aan vast te plakken. Deze ceremonie staat in het teken van reflectie. Er wordt gevraagd of jullie als stel nog gelukkig zijn met elkaar en of jullie zeker weten dat je voor altijd willen trouwen. Wanneer dit het geval is zal ik jullie voor eeuwig in de echt verbinden, natuurlijk weer door middel van handvasten. Dit keer met maar één lint.

Boek nu een trouw ceremonie.

VOOR PRIJS INFORMATIE STUUR EEN MAIL NAAR INFO@INFINITYCEREMONIES.NL

Iedere ceremonie verloopt anders, maar bij iedere ceremonie die ik begeleid heb ik ook een paar standaard gewoontes. Ik heb een overzicht voor je gemaakt zodat je ziet wat ik in ieder geval voor jou kan betekenen.

* Als eerst is het altijd fijn om kennis te maken, hierin kunnen we kijken wat jullie graag zouden willen en of ik daar invulling aan kan geven. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

* Ik zorg ervoor dat jullie je in de aanloop naar de ceremonie toe geen zorgen hoeven te maken. Er wordt met jullie afgestemd over hoe de ceremonie gaat verlopen en ik verzorg vervolgens het draaiboek. Natuurlijk krijgen jullie dat ruim van tevoren zodat we ons allemaal goed kunnen voorbereiden.

* De locatie en de invulling van de ceremonie zijn flexibel, dus alle idee├źn zijn welkom. Mochten jullie nog geen idee hebben? Dat is helemaal geen probleem! Ik help je op weg met mijn ervaringen en geef tips zodat jullie er niet alleen voor staan.

* Wat is een ceremonie zonder mooie teksten? Voor ieder stel en iedere gebeurtenis maak ik de teksten speciaal op maat.

* Tijdens de ceremonie worden jullie begeleid zodat je niet bezig hoeft te zijn met wat er komen gaat. Hierdoor kunnen jullie je gevoel tijdens deze dag volledig de ruimte geven. Ik ben er voor jullie wanneer jullie mij nodig hebben.