SEIZOENSVIERINGEN

Heb je bijzondere wensen voor je ceremonie? In overleg met jou kijk ik graag hoe we die in vervulling kunnen laten gaan. De ceremonie kan op vrijwel iedere plek naar keuze gehouden worden dus ook de locatie is flexibel. Als je vragen hebt, laat me dat dan weten door contact met mij op te nemen.

Lenteviering – Ostara

De lenteviering wordt ook wel Ostara genoemd en vindt meestal plaats op of rond 21 maart. Op deze dag zijn dag en nacht even lang. Ostara is de godin van de vruchtbaarheid. Toepasselijk, want in de lente gaan we zaaien. In de lente is het de tijd van stilstaan, de balans opmaken en dankbaarheid tonen. Wat je nog wilt loslaten, wordt door middel van een ritueel losgelaten en de doelen die je gezaaid wil hebben, worden gezaaid.

Midzomerviering – Litha

De naam de van midzomerviering is Litha en wordt gehouden op of rond 21 juni. Deze dag is de langste dag en heeft de kortste nacht van het jaar. In de zomer laten we wat er is gezaaid in de lente tot bloei komen. Het is een tijd van overvloed. Het laatste zetje wordt gegeven en het oogsten wordt afgerond. De zomer staat bekend als tijd van licht, blijheid en vreugde. Ook is het lijntje tussen aarde en het hiernamaals in mei en juni heel dun. Tijdens deze viering vertel ik altijd het verhaal van Koning Eik en Koning Hulst, het verhaal over de strijd tussen licht en duisternis. De rest van de viering zal bestaan uit diverse rituelen.

Herfstviering – Mabon

Mabon betekent de grote zoon van de Moeder en de herfstviering wordt gevierd op of rond 21 september. Ook op deze dag zijn dag en nacht even lang. De periode van rust komt eraan. De lente en zomer zijn roerige maanden geweest waarin veel gebeurd is, nu mag dat allemaal gaan bezinken. In deze periode kijk je terug op het afgelopen jaar, laat je negativiteit los. Er wordt bedankt voor de oogst die je door de winterperiode heen zal helpen. Ook zijn vragen als ‘Wat wil ik nog loslaten?’ en ‘Welke groei neem ik mee?’ vragen waar ik mee speel tijdens de herfstviering.

Midwinterviering – Yule

Yule is de naam van de midwinterviering en dat betekent wiel, dit verwijst ernaar dat het wiel (jaar) op keren staat in deze tijd. Rond 21 december is het de langste nacht en de kortste dag. De winter is de tijd van rust en inspiratie. Buiten gaat alles dood door de kou, maar je weet dat er diep in de grond nieuw leven aan het ontstaan is. Tijdens deze viering gaan we definitief alles opruimen en reinigen zodat we met een frisse start de lente weer in kunnen gaan. We staan stil bij wat we in het nieuwe jaar aan het licht willen brengen, we overdenken. Ik vertel wederom het Koning Hulst en Koning Eik verhaal om de strijd tussen duisternis en licht weer te geven.

De eerstvolgende seizoensceremonie is op 21-12-2018

Locatie: Bloemerie Best, Koningin Julianaweg 31 in Best

https://www.bloemerie-best.nl/

Aanvang: 19.00

Prijs: € 15,- inclusief alle materialen, koffie, thee & water.


Schrijf je hieronder in om zeker te zijn van deelname.